Pusa-pusa ili na francuskom Bisou Bisou, novi je brend, koji će sigurno obogatiti hrvatsku slastičarsku scenu. Službeno predstavljanje bilo je u WESPA Lounge & Piano Baru, ispunjenim šećernom čarolijom. Bisou Bisou Pâtisserie pod vodstvom pastry chefice Marine Levak i suvlasnika Višeslava Prosolija i Kate Leutar Prosoli nije samo nova slastičarska priča s domaćim potpisom. To je slatki statement kreativnosti, vrhunske kvalitete i ljubavi prema izradi unikatnih slastica po pristupačnim cijenama.

OD ZAGORJA DO PRESTIŽNE FRANCUSKE DIPLOME

Iza brenda stoji Marina Levak, talentirana pastry chefica s diplomom prestižne francuske škole kulinarstva i slastičarstva École Ducasse. Kako bi uspjela, preselila se iz zagorskog gradića Lobora u Zagreb, dala otkaz, dobila stipendiju, otišla u Lyon i vratila se nakon diplome sa željom da počne graditi slatko carstvo.
– Nisam oduvijek znala čime se želim baviti, to je došlo krajem srednje škole. Po povratku u Zagreb, shvatila sam da želim imati nešto svoje i stvarati slastice. Tako sam krajem 2023. godine pokrenula Bisou Bisou. Trenutačno još nemam fizičku slastičarnicu, već radim iz hladnog pogona. Moji kolači i torte zasad su dostupni isključivo online i putem telefonskih narudžbi – ističe Marina.

Ponuda Macaronsa je raznolika, a Marina također izrađuje torte i kolače (Foto: Josip Matić)
TORTE, KOLAČI, MACARONSI, BIRAJ ŠTO ŽELIŠ

Posljednjih dana ima posla s uskrsnim narudžbama kao i onima za obiteljske proslave poput krstitki, krizmi i vjenčanja te raznih poslovnih evenata, čija je sezona upravo počela.
– Ponuda je široka: od macaronsa s okusom čokolade, jagode i limuna u pastelnim bojam, do najfinijih torti i najslađih kremastih i prhkih kolačića. Za one koji žele više, u uskrsnoj ponudi nudimo dva prigodna boxa – Spring Box i uskrsno izdanje Unique Boxa. U njima vas čekaju Mille Feuille, profinjeni Choux s lješnjakom i karamelom, ekleri od borovnice te kolači u obliku mini torti s kombinacijama bijele čokolade, borovnice, vanilije, kokosa i maline – kaže Marina.

Pusa-pusa zasada nema fizičku slastičarnicu već se naručuje internetom (Foto: Josip Matić)
Pusa-pusa zasada nema fizičku slastičarnicu, već se naručuje internetom (Foto: Josip Matić)
ZAVRŠILA JE I TEČAJ KALIGRAFIJE

U izradi slatkih remek-djela pastry chefica ističe kako najviše voli minimalizam.
– Moje slastice su ručno izrađene od najkvalitetnijih domaćih sastojaka. Posvećujem pažnju svakom detalju pa čak i natpise na slasticama radim sama jer sam završila i tečaj kaligrafije – govori Marina.
Uz slastice su na eventu posluženi posebno osmišljeni kokteli na bazi vrhunskog domaćeg Artisan gina, koji je prepoznat i na svjetskoj sceni. Riječ je o hrvatskom craft ginu, poznatom po visokokvalitetnim sastojcima.
Bisou Bisou je dokaz da prava slatka priča ne treba izlog već ljude koji znaju prepoznati kvalitetu i trud. Ponudu možete pogledati na bisou-bisou.com.hr, a dnevnu dozu slatkog zadovoljstva potražite na društvenim mrežama.