Home-made kokteli? Ako ste jedni od onih koji vole okupljati ekipu doma i pripremati kreativne koktele, imamo nekoliko ideja kako biste mogli napraviti tulum drugačiji od drugih. Iskusni barmeni Roman Rabik i Ante Luka Presečan iz Alce Zagreb donose četiri recepta za koktele. Uz malo truda i pripreme, ovi primamljivi kokteli u kojima je glavni sastojak biljni liker bit će zvijezda ovih blagdana.
– Za pripremu koktela najvažniji su vrhunski sastojci i malo kreativnosti. Koristili smo biljni liker Barun jer ima sve što je potrebno za izvrstan koktel: prije svega kvalitetu, bez umjetnih bojila je i okusa te privlačne arome anisa, komorača i pelina, koje se sjajno nadopunjuju s drugim sastojcima i začinima – izjavio je Roman Rabik.

RECEPTI (HOME – MADE KOKTELI)
BRONHI KOKTEL

40ml Barun
10ml Absinthe
15ml sok limete
100ml tonik
Ukras: Lime coin
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti „novčićem“ od korice limete.

JAFFA KOKTEL

30ml Aquavit
20g drobljenih kakao zrna (nibs)
20ml Barun
20ml sok limete
Tonik top up
Ukras: kora naranče i/ili Jaffa keks
Ubaciti 20 grama drobljenih kakao zrna (nibs) u bocu Baruna te ostaviti 24 sata.
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti koricom naranče i Jaffa keksom.

Koktel Medenjak oduševit će i one koji nisu ljubiljeti koktela (Foto: Ines Grahovac)
VRAGEC KOKTEL

20ml Arette Reposado tekila
20ml Barun
30ml Zvečevo Borovnica
15ml limun
100ml ginger beer
Ukras: borovnica ili menta
Spojiti sve u highball čaši, promiješati te ukrasiti buketićem mente i /ili nekoliko borovnica.

MEDENJAK KOKTEL

30ml Barun
20ml Medica
15ml limun
100ml Double dutch Ginger Ale
Ukras: medenjak
Spojiti sve sastojke u highball čaši, promiješati, te ukrasiti medenjakom.